Vad man ska tänka på när man bokar boende i Sälen

Det finns mycket att ta hänsyn till inför skidresan och i synnerhet när det handlar om att boka boende. Här är några tips på vad man kan tänka på när man ska boka boende i Sälen. Vi har mest erfarenhet av Lindvallen så några exempel som tas upp kommer referera till just Lindvallen, medan andra tips är generella.

Tänk på detta när du bokar boende i Sälen

Hur mycket service vill du ska ingå? Ingår städning t.ex.? I vissa stugor kan man köpa till denna tjänst och i flertalet andra ingår det redan från start. Att slippa ta hand om städningen på avresedagen kan ge extra timmar att åka skidor på (eller cykla om du reser på sommaren), komma iväg tidigare eller bara slippa frustrationen av att städa medan barnen springer runt benen. Det kostar såklart en slant, men ibland kan det vara värt det.

Är stugan fräsch och har de bekvämligheter ni vill ha och behöver? – Speciellt med barn blir det en hel del ‘downtime’ i stugan. Då vill man gärna ha tillräckligt med plats och att det ska kännas trevligt att vara där.

Är tidigare gäster som bokat detta boende nöjda? Det är visserligen inte vanligt att kunna se gästbetyg när man bokar boende i Sälen, men på Skistars hemsida kan man se varje stugas unika betyg från deras betygsättning. Skistar omprövar betyget varje år, vilket gör att betyget blir en bra fingervisningen om skicket.

Närheten till backarna, antingen till liftarna för utförsåkning, eller längdskidspåren är viktigt. Dock ska man inte glömma att det ofta blir många turer till mataffären under en vistelse, så om man väger mellan två stugor när man bokar boende i Sälen, så kan det vara en faktor att ta med.

Är ni en barnfamilj är närhet till barnaktiviteter också av vikt – Bokar man boende i Sälen och då speciellt Lindvallen kan det vara en god idé att prioritera närheten till Experium. Yngre barn kanske inte orkar eller tycker att det är roligt att åka skidor en hel dag och då är det toppen att kunna varva med exempelvis äventyrsbad, arkadspel, bowling eller varför inte en tur i leklandet? Här finns dessutom restauranger och kafé om man behöver fylla på energinivån. Vissa restauranger/aktiviteter håller stängt under sommaren, men då kan man istället passa på att ta en tur på fäboden och träffa alla deras djur, testa femkamp och frossa goda våfflor. I anslutning till fäboden erbjuds även minigolf och ponnyridning.

Boende i Lindvallen

boende i sälen

Vi bokar alltid vårt boende i Sälen på vasabyn.se som ligger backnära vid Experiumtorget. Eftersom boendet är stort med tre separata sovrum och två badrum, så delar vi ibland med en annan familj. Lite rolig kuriosa om Vasabyn är att byggnaderna här användes som boende i OS i Lillehammer innan de fick sin slutgiltiga plats som boende i Sälen, Lindvallen.

mcski sälen

“Vårt” boende i Sälen (vasabyn.se) är inte bara backnära, utan ligger även på lagom avstånd från McDonalds McSki. Detta sägs vara världens enda McSki och är en ovärdelig källa till välbehövlig energipåfyllnad när barnen börjar bli gnälliga efter några timmar i backen. Bara att få skida in (eller åka snowracer) till drive in, jag menar McSki, är en upplevelse! .

Extra rabatt när du ska boka boende i Sälen

Håll utkik efter kampanjer på Skistars hemsida när du ska boka boende i Sälen. Vi har tidigare skrivit om deras återkommande Valleveckor som är riktigt bra erbjudande till barnfamiljer och som hjälpt oss spara tusenlappar.

Även COOP brukar ha bra kampanjer om man bokar boende i Sälen och samtidigt bokar Skipass. Det brukar gälla vissa utvalda veckor, ofta då det är Valleveckor.

Förutom dessa rabatter kan det vara idé att bli aktieägare till Skistar. Det är inte direkt kopplat till att hyra boende i Sälen, men om man köper 200 aktier får man rabatt på bla skipass, hyra av skidutrustning mm. Det är utgifter som tenderar att bli rätt saftiga när man ska ha allt på plats till hela familjen så extra rabatt är aldrig fel.

Lämna en kommentar