Nu kostar parkering hos Skistar

Värt att notera inför skidsäsongen 2021 att parkering hos Skistar inte längre alltid är gratis. På många av parkeringarna har Skistar infört en avgift.

Vad innebär det att parkering hos Skistar kostar?

  • Skistar uppger att Ca 50% av parkeringsplatserna kommer fortfarande att vara gratis
  • Avgiftsbelagt mellan klockan 09:00 – 16:00
  • 20 kr timmen (maxtaxa på 95 kr per dag)
  • För de parkeringar vi testade: Första timmen är gratis

Delvis gratis parkering?

Vi har testat avgiftsbelagt parkering hos Skistar och för alla vi parkerade på var första timmen är gratis, men parkerar man i över en timmefår man betala även för den där första timmen. Så här skriver Skistar på sin sajt om detta:

På många av de avgiftsbelagda parkeringarna kommer det vara möjligt att parkera kostnadsfritt under kortare tid för exempelvis besök på skidhyra, butik eller restaurang. Även för korta parkeringstider krävs det att man checkar in i Mobilpark-appen.

Förbered dig och ladda ner appen nu

För att betala parkeringen använder man appen MobilPark. Vi har testat den och den fungerar väldigt smidigt. Första timmen är gratis, men går du över en timme i parkeringstid får du betala även för den där första timmen. Det går att sätta maxgräns på parkeringstiden så om du råkar glömma att stänga av parkeringen när du kör därifrån, är det inte hela världen, appen stoppar parkeringen efter att maxtiden gått ut. Du blir därmed inte debiterad för mer än din maxgräns.

parkering hos skistar

Gratis parkering med Skistar all

Har du säsongskortet för liftkort Skistar all är parkering kostnadsfritt på Skistars avgiftsbelagna parkeringar med följande Zonkoder:

  • 1175 – Betalzon Åre Skidområde
  • 1275 – Betalzon Vemdalen Skidområde
  • 1975 – Betalzon Sälenfjällen

Läs mer: Vad ska man tänka på när man bokar boende i Sälen

Parkering hos andra aktörer

När Skistar gick ut med att börja ta betalt för parkering och det började ställas frågor från besökare om parkering på stöten skulle ändras. Stören var snabba att kommunicera att de inte avser att avgiftsbelägga sin anläggning o Sälen.

Mer information

Du kan läsa mer om parkeringarna hos Skistar

Lämna en kommentar