Ingen ökning av Corona pga skidåkning

Statsepidemiolog Anders Tegnell meddelade på en pressträff den 19/1 att det verkar ha fungerat bra med skidåkningen och inte blivit någon omfattande smittspridning av Corona pga skidåkning i de svenska fjällen.

Du kan ta del av hela pressträffen på svtplay.se. Ca 10 minuter in i pressträffen pratar Anders Tegnell om smittspridningen av corona pga skidåkning.

Det fungerade väl ganska bra med skidåkningen och det ser inte ut att ha blivit någon omfattande smittspridning i samband med det

Anders Tegnell – 2021-01-19

I Jämtland-Härjedalen ser det stabilt ut och i Dalarna hade man en topp i antalet konstaterade covid-fall innan jul och kan nu se att kurvan verkar peka nedåt.

corona pga skidåkning
Utveckling av konstaterade covid-fall i Dalarna (pressträff Tegnell 2021-01-19)

Det här är glädjande nyheter och visar att skidåkningen vid anläggningarna, så som den bedrivs nu, fungerar tillfredsställande utan att öka på smittspridningen av Corona. Aktörerna för skidanläggningarna, bla Skistar, har gjort flertalet ändringar för att Corona-anpassa verksamheten.

Hur ser du på skidåkning i svenska fjällen denna säsong? Blir det skidsemester trots Corona eller hoppar ni och väntar tills nästa vinter? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar