Fira jul i fjällen ?

Skidsäsongen står inför premiären och många undrar vad som gäller? Kan man och vågar man åka till fjällen till vintern? Och vågar man fira jul i fjällen?

Skistar har nyligen gått ut med ett förtydligande inför kommande skidsäsongen. I korthet säger de att de kommer att öppna skidsäsongen men inför förändringar för att Corona-anpassa verksamheten så att skidåkningen blir så säker som möjligt.

Inget reseförbud

GP uppger att det inte blir något reseförbud till jul. Detta säger säger statsepidemiolog Anders Tegnell. Vidare bekräftar Tegnell också att nationella råd om resor inför jul- och nyårsfirandena kommer i nästa vecka.

Fira jul i fjällen

Avbokningar

Under hösten har det varit högt tryck på bokningarna hos aktörer som tex Skistar där de sett ett högre intresse från folk att fira jul i fjällen. Dock har antalet avbokningar ökat med tanke på spridningen av Covid och är man orolig gör man rätt att kolla upp sina avbokningsmöjligheter.

Kolla alltid dina av- och ombokningsregler direkt hos företaget du bokade resan hos. Många har mer generösa regler så här i Corona men bäst är att kontakta eller kolla på hemsidan. Skistar har förlängt avbokningen fram till sju dagar före ankomst:

“Vi har förlängt av- och ombokningen fram till 7 dagar före ankomst för dig som har bokat en resa till oss med ankomst mellan den 13/12 2020 och 7/1 2021 och köpt vårt av- och ombokningsskydd. 

Skistars information om Corona

FAQ hos Skistar

Att tänka på om man ska fira jul i fjällen

Det är viktigt att alla tar sitt ansvar för att minska smittospridningen av Covid i samhället. Vi själva längtar efter att få åka till fjällen och åka skidor i år men tänker på följande saker:

  • Åka inte kollektivt till fjällen, utan försök åka bil
  • Bo i stuga och dela inte med någon annan familj
  • Håll avstånd i liftkön
  • Gå inte på restaurang utan laga mat i stugan
  • Var ute och njut! Speciellt när vi alla haft ett minst sagt annorlunda år

Både Skistar, Kläppen Sälen och Stöten Sälen har försenat premiären för skidsäsongen 2021 samt uppdaterat sina avbokningsvillkor. Håll dig uppdaterat om läget genom att främst följa din aktörs sajt eller följ denna blogg.

Lämna en kommentar