Bästa badet i Sälen

Det finns flera bra alternativ om man vill passa på att bada när man är i Sälen. Nedan har vi listat några stycken som vi har provat på och kan rekommendera.

Älven

Parkera vid Sälen Kanotcenter, precis efter rondellen. Det finns en brygga här och när vi var där fanns det även en mindre kiosk där vi kunde köpa glass och dricka. Vattnet är friskt, men det kan bli strömt när man kommer ut i älven. 

Experium Äventyrsbad

Experium äventyrsbad har både vattenrutschbanor, vågmaskin, varm utomhuspool och bubbelpooler. T.om. en del avsedd för inomhussurfing! Här fanns något för hela familjen och en cafeteria där man kunde köpa enklare mat/snacks för att stilla hungern.

Läs mer här: https://www.skistar.com/sv/experium/aventyrsbad-surf/

Närsjön

Förbi hundfjället ligger Sveriges sydligaste fjällsjö Närsjön. Man parkerar bara utmed vägen som ligger precis utmed sjön. Barnen hittade både grodyngel och en brygga och njut för fullt, trots det var lite kallt i vattnet.

Svansjön

På gångavstånd från experiumtorget ligger den så kallade “Svansjön”. Detta är kanske inte den bästa badsjön, men den fungerade alldeles utmärkt för barnen att plaska och paddla med gummibåten i. Det ska även gå att fiska här och fiskekort kan köpas i Lindvallens fäbod. I anslutning till sjön finns en trevlig grillplats och en av alla cykellederna passerar sjön.

Tjärnhedens utomhusbad

På Tjärnhedens idrottsplats ligger detta uppvärmda utomhusbadet. Kommer man från Lindvallen kör man mot Vasaloppsstarten, och svänger vänster in på en väg precis innan.

Badet är helt gratis och öppet till mitten av augusti. Det finns en stor pool och en barnpool samt gungor och bänkar för medhavd picknick. Även toalett och omklädningsrum finns på området. Parkeringar finns det gott om på fotbollsplanen och vill man få upp värmen innan man tar ett dopp finns flera spår för löpning/cykling i skogen som ligger precis intill badet eller varför inte en fotbollsmatch på någon av planerna?  

Vi besökte badet flera gånger, både när det temperaturen närmade sig 30-graders strecket och när det var 20 grader och regn i luften. Varje gång var det gott om plats och lufttemperaturen spelade mindre roll eftersom vattnet var tillräckligt varmt för att även badkrukorna i familjen skulle hoppa i.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *