Aktiviteter du inte får missa i Sälen

Det finns otroligt många olika aktiviteter och utflykter som man inte får missa när man är i Sälen. De flesta aktiviteterna vi samlas nedan passar sig bäst på sommaren men flertalet passar även bra en kall vinterdag.

Höghöjdsbanan

På gångavstånd från Experium, precis intill Svansjön, ligger lindvallens höghöjdsbana som passar för vuxna och barn från 10 år i vuxet sällskap och 12 år utan. En häftig och nervkittlande upplevelse men inget för den höjdrädde. 

Bild lånad från http://www.salenaktiv.se/hoghojdsbanan-i-lindvallen

Kanot

Att paddla i älven är en häftig upplevelse och oavsett om du tänker dig en kortare tur eller en som innefattar en eller flera övernattningar längs vägen, så har sälens kanotcentral något som passar. För mer information se, https://salenkanot.se/). 

En extra häftig upplevelse som de erbjuder är en så kallad bäversafari där man paddlar i samlad grupp under ett par av sommarkvällens timmar för att komma så nära de vilda bävrarna som möjligt.

Bio

På experium finns en SF-bio salong som visar ett urval av de senaste filmerna. Biljetter kan köpas i kassan eller på filmstaden.se

Arkadhall

På Experium finns allt från klassiska flipperspel till motorcyklar, basketspel och airhockey. Här kan spelare i alla åldrar tävla både individuellt eller mot varandra.

Bowling 

Experium Bowling har moderna banor och en häftig miljö. På kvällen förvandlas bowlingen till en riktig färgfes då banorna lyses upp i neonfärger och bowling med musik står på programmet.

Intill bowlingbanorna finns en bar med goda drinkar och tilltugg.

Lekland

T.O.K.A Kids Zone är barnens krypin på Experium där det finns allt från bollhav till klättervägg. Här finns klätterställningar, bollhav, tunnlar och cykelbana. Man dessutom åka pulka inomhus! T.O.K.A Kids Zone är till för barn mellan 3 och 11 år. Barnpassning kan ordnas mot tillägg.

Plocka blåbär

I princip överallt i Sälen finns blåbär! Ta med barnen ut och leta! I början/mitten av juli brukar blåbären vara tillräckligt mogna för att plockas.

Sälendagen 

Varje år på torsdagen i vecka 30 anordnas den så kallade Sälendagen med flera olika aktiviteter för hela familjen. Bilden nedan visar schemat från 2019.

Mer information finns bland annat på https://sommar.salen.se/evenemang/

Grillplatser

Överallt i hela Lindvallen finner man grillplatser och ofta finns bänkar i direkt anslutning. Detta gör det såklart mycket enklare och mer avkopplande att tillaga maten i det fria. Grillplatsen vid Valles torg var speciellt populär hos våra barn eftersom det fanns så mycket att leka med medan man väntade på att maten skulle bli färdig. 

Golf

I sälen har du möjligheten att uppleva riktigt vacker fjällgolf på en 18-håls bana i kuperad terräng 500 meter över havet. Här finns bland annar café, golfshop, range samt uthyrning av golfbilar och vagnar. För mer information, se https://salenfjallensgk.se/

Bild lånad från sälenfjällensgk.se 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *