Tjärnhedens utomhusbad

På Tjärnhedens idrottsplats ligger detta uppvärmda utomhusbadet. Kommer man från Lindvallen kör man mot Vasaloppsstarten, och svänger vänster in på en väg precis innan.

Badet är helt gratis och öppet till mitten av augusti. Det finns en stor pool och en barnpool samt gungor och bänkar för medhavd picknick. Även toalett och omklädningsrum finns på området. Parkeringar finns det gott om på fotbollsplanen och vill man få upp värmen innan man tar ett dopp finns flera spår för löpning/cykling i skogen som ligger precis intill badet eller varför inte en fotbollsmatch på någon av planerna?  

Vi besökte badet flera gånger, både när det temperaturen närmade sig 30-graders strecket och när det var 20 grader och regn i luften. Varje gång var det gott om plats och lufttemperaturen spelade mindre roll eftersom vattnet var tillräckligt varmt för att även badkrukorna i familjen skulle hoppa i.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *